RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Рашисти зруйнували дитсадок та десятки інших будівель: фото та свіжі дані про ситуацію на Луганщині

Російські окупаційні війська штурмують в районах Сєвєродонецька та Тошківки, вбиваючи мирних мешканців та знищуючи цивільну інфраструктуру, зокрема, окупанти зруйнували дитячий садок у Гірському. Ще десятки будівель пошкоджено.

Битва за Сєвєродонецьк наближається до розв'язки: онлайн подій війни 31 травня

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

У Лисичанську за підтвердженою інформацією станом на зараз двоє загиблих та троє поранених. Через безперервні ворожі обстріли евакуація населення призупинена.

"Ми не знаємо, скільки жертв за останні два дні серед цивільного населення в тих районах Сєвєродонецька, до яких увійшли бойовики", - зазначив Гайдай.

За минулу добу (30 травня) в Сєвєродонецьку пошкоджені 12 будинків, у Лисичанську – 12 та заклад громадського харчування, у Гірському – дев’ять та дитячий садок, у Тошківц – щонайменше шість, у Нирковому, Вікторівці, Миколаївці – загалом шість.

Окупаційні війська РФ хочуть встановити контроль над Сєвєродонецьком, намагаючись взяти його штурмом, однак успіху не мають. Також тривають бойові дії в районах Золотого, Комишувахи, Ниркового.

За 30 травня на фронті Луганської області ЗСУ відбили 8 атак ворога та знищили:

  • один танк,
  • чотири артилерійських системи,
  • п’ять бойових броньованих машин,
  • два ворожих автомобіля.
  • крилату ракету Х-59МК.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни розстріляли авто з французьким журналістом, який хотів зняти матеріал про евакуацію мирного населення в Луганській області. Журналіст отримав смертельне поранення в шию.