RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Окупанти влаштували на Київщині катівню, а потім вивезли людей до РФ: відео

Мешканці Київської області потрапили в полон до російських воєнних злочинців, які після захоплення Димера облаштували на території місцевого підприємства катівню, де в нелюдських умовах утримували цивільних у ливарному цеху. Частину з них окупанти вивезли в РФ і готували до довічного ув'язнення.

Про це розповіли Дмитро та Володимир з Димера, яким пощастило вибратись з російського полону, для ТСН.

Чоловіки свідомо залишились в окупованому районі Київщини, щоб допомагати місцевим евакуюватись та розвозити продукти літнім людям. Волонтерська діяльність не сподобалась російським окупантам, тому вони захопили їх у полон і помістили в катівню з нелюдськими умовами: кімната без світла на 20 кв. м. на сорок людей, один туалет на всіх і лише каністра з водою.

"Згадувати всі дні перебування тут - не з приємних вражень і не з тих вражень, що хочеться запам’ятати. Як з’ясувалось бригада "ВДВ" була, десь аж із приморского краю", - згадали колишні бранці.

Володимира та Дмитра тиждень тримали в катівні, а потім відправили в Білорусь, звідки завезли в Брянську область РФ у СІЗО, де вони перебували більше місяця.

Окупанти затримували цивільних на окупованій території Київщини, щоб потім обміняти їх на російських військових. Зараз у підвалах та колоніях росіян можуть знаходитися тисячі українців, про що говорять правозахисники. Уже відомо близько про 20 СІЗО по всій РФ, де незаконно утримують українців.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Бучі окупанти катували та вбивали людей у підвалі дитячого санаторію. Російські воєнні злочинці звозили беззбройних людей, катували, потім зв'язували, ставили на коліна – і вбивали пострілом у потилицю.