RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Журналіст спростував слова губернатора про "зачистку" 50 відсотків Сєвєродонецька: ЗСУ обороняються на околиці

За словами військового журналіста Юрія Бутусова, офіційні особи дають неправдиву інформацію щодо ситуації в Сєвєродонецьку - про звільнення 50% міста говорити зарано.

Про це кореспондент написав на своїй Facebook-сторінці.

Він наголосив, що часто буває у місті останнім часом і, зважаючи на те, що він бачить на власні очі, його дивують "неадекватні заяви деяких керівників щодо оперативної ситуації".

"У день візиту президента Зеленського до Луганської області (про цей візит стало відомо вночі, 6 червня) голова Військової адміністрації Гайдай заявив про наступ та звільнення 50% міста. На жаль, ця інформація не відповідає дійсності", - заявив Бутусов.

Він зазначив, що наразі українські воїни тримають позиції у складній обстановці, і ця обстановка потребує якщо не всієї правди, то хоча б відсутності брехні. В іншому випадку, за словами журналіста, це змушує задати собі питання, чи розуміють керівники що саме відбувається.

"Два дні тому противник вийшов на околиці міста, наразі наші війська обороняють промзону Сєвєродонецька та прилеглий до нього квартал", - поділився із читачами Бутусов інформацією про ситуацію на фронті.

Водночас картографічний ресурс DeepStateMap показує, що під контролем ворога залишається менш як чверть Сєвєродонецька.

У свою чергу, Liveuamap не настільки оптимістичний, і вказує, що ЗСУ змогли відбити у ворога до половини міста.

Раніше ми публікували оновлену карту бойових дій - рашисти просунулися на півдні від Ізюму та "забуксували" у Сєвєродонецьку.