RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Рашисти просунулися на півдні від Ізюму та "забуксували" у Сєверодонецьку: оновлена карта бойових дій

За останню добу ЗСУ контратакували окупантів у Сєвєродонецьку, через що російське окупаційне військо втратило оперативний імпульс. Водночас ворог просунувся на південь від Ізюма й, імовірно, взяв під контроль територію навколо Лимана до берегів річки Сіверський Донець.

Читайте також: Новий удар по Київщині та бої за Донбас: онлайн подій війни 5 червня

Актуальну мапу бойових дій станом на 5 червня опублікували в Ukraine War Map.

У районі Сєвєродонецька воюють і бойовики з "ЛНР", які погано оснащені та не мають відповідної підготовки, у них немає достатньо важкої техніки в порівнянні з регулярними російськими частинами.

За даними британської розвідки, використання проксі-піхотних сил - це повторення сирійського досвіду. У Сирії росіяни залучали V корпус сирійської армії для нападу на міські райони. Подібна тактика свідчить про бажання російського військового керівництва обмежити втрати окупантів у живій силі та техніці, оскільки зараз усі резерви ворога спрямовані на захоплення Сєвєродонецька та трати Лисичанськ-Бахмут.

Однак російське окупаційне військо просунулось на південь від Ізюму, захопивши село Пасіка та повернувши під свій контроль село Довгеньке. Також ймовірно, що ворог взяв під контроль територію навколо Лимана аж до берегів річки Сіверський Донець, після захоплення Старого Каравану та Брусівки.

Раніше "Апостроф" показував карти вторгнення на всіх напрямках. Інститут дослідження війни ISW опублікував карту бойових дій в Україні за 5 червня.