RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Лист із окупації: рашисти у Херсоні бояться, крадуть та роздягають людей на вулицях

У мережі з'явився лист від мешканки Херсона, де вона розповідає про беззаконня, яке творять окупанти у місті – вони принижують місцевих жителів, роздягають їх догола та крадуть речі.

Лист опублікували на одній із Facebook-сторінок.

Вона наголосила, що російські окупанти відчувають страх, перебуваючи в українському місті серед патріотично налаштованих людей.

"Наташа, ми тримаємося щосили. Відчувається, що вони бояться. Дуже бояться. Вони можуть зупинити на вулиці будь-яку людину і змусити повторити кілька разів, що вони великі, що вони сильні і що ми хочемо жити з ними. Ми опускаємо очі і повторюємо , А в голові крутиться - як же ви, с @ ки, боїтеся, якщо вам, для вашої величі, потрібно, щоб хтось про цю велич повторював. Як же ви самі в собі не впевнені", - пише жінка.

Вона зазначила, що жителі змушені це робити заради збереження життів – тому що "дуже складно воювати беззбройній людині проти безмозглого тулуба з автоматом".

Жінка мріє про той час, коли рашисти підуть з херсонської землі і тоді місцеві жителі почнуть упорядковувати місто.

"З ким би зараз ми не говорили, у всіх одні слова. Слова, що в нашому місті запах гнилі. Нам, напевно, потрібно буде дуже багато миючих засобів, щоб просто довго мити тротуари, будинки, навіть дерева. Тому що все, до чого торкалися ці нелюди, має запах гнилі", - ділиться одкровеннями херсонка.

Вона також розповіла про жорстокий випадок, коли місцева пенсіонерка відмовилася повторювати окупантам, які вони "великі та могутні".

"Вчора одна жінка, пенсіонерка, відмовилася їм повторювати, що вони великі. Три здорові мужики її роздягли і залишили на вулиці, заборонивши комусь підходити до неї, щоб допомогти. Три години вона роздягнена стояла у дворі і тільки голосно говорила: "Не підходьте до мене, мої рідні. Не наражайте себе на небезпеку. Будь ласка! У нас ще буде з Вами дуже багато справ... Потім!" - написала жінка.

Вона також розповіла, що окупанти крадуть багато всього - починаючи від дитячих іграшок і закінчуючи ящиком овочів, що підгнили.

Жінка сподівається, що українським бійцям вдасться допомогти звільнити Херсон, адже "коли вони будуть близько, то херсонці голими руками та зубами розправлятимуться з нечистістю".

"Вони це відчувають. Тому поспішають. А ми почекаємо. Зачекаємо. Зчепимо зуби, стиснемо кулаки до оніміння в пальцях і чекатимемо. Тому що нам є заради чого чекати. Щоб було раз і назавжди. І жодного з цієї нечисті не залишилося. Наташа, передайте всім, що Херсон – це Україна!", – резюмувала патріотка.

Раніше ми писали, що патріоти у Херсоні не дають окупантам спокійно спати.