RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

ЗСУ б'ються за Сєверодонецьк і відкинули ворога від траси на Бахмут - ISW

Українські воїни продовжують боротися за Сєвєродонецьк Луганської області, а ворог безуспішно намагається заблокувати трасу на Бахмут.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що за минулу добу, 8 червня, російські сили продовжували завдавати наземних ударів, а також артилерійських та авіаударів на захід та схід від Попасної, щоб порушити українські наземні лінії зв'язку з Лисичанськом.

Генштаб повідомив, що українська артилерія продовжувала обороняти українські шляхи сполучення вздовж траси від Бахмута до Лисичанська і відтіснила російські війська з Нагірного, менш ніж за 1 км від траси, для подальшого прикриття цього ключового шляху.

Російські війська ведуть бої у районі Берестова, населеного пункту на північний схід від Нагірного. Російські сили не чинили наступальних дій на захід чи на схід від Авдіївки і продовжували інтенсивний артилерійський обстріл західної частини Донецької області.

Як писав "Апостроф", радник голови Офісу президента України Олексій Арестович повідомив 8 червня, що окупанти втрачають сотні людей убитими у Сєвєродонецьку - вони трохи відійшли і ведуть артилерійські обстріли.