RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Жив армією: у боях із окупантами загинув відомий воєнкор

У війні, яку понад сто днів тому розв'язала Російська Федерація, загинув офіцер, військовослужбовець і відомий військовий журналіст Олексій Чубашев.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на соціальні мережі.

Чубашев відомий як автор програми "Рекрут UA", колишній керівник "Армії FM" та Військового телебачення України.

Востаннє він опублікував пост у Instagram 9 червня. Знімок він підписав так: «Йдемо далі. Слава нації» .

У соціальних мережах з'явилося багато постів від друзів та колег журналіста, які згадують його як світлу та сміливу людину.

"Перше військове реаліті «РекрутUA». Ніколи не забуду, як ти прийшов з цією ідеєю, ти горів нею. Першими були ССО, потім Десанти, потім морпіхи. Ти багато зробив корисного для армії цими проектами. Ти жив армією. Ти професійно виріс зі студії І міг робити багато корисних речей на тб. Але 24 лютого ти обрав інший шлях. Замінив камеру зброєю і пішов воювати. У цей час у тебе народився син. І в листуванні ти поділився цією історією. Я запитала, чи вдалося вирватися і побачити малюка. Ти відповів, що поки «не вчасно». Ти був патріотом. Сильний дух. Мужнім. І водночас люблячим чоловіком і батьком", - написала журналістка Яна Холодна.

Перша ротація до району проведення АТО – у 2015 році. У 2015 році почав служити у Центральній телерадіостудії Міноборони, автор та ведучий першого в Україні військово-реаліті-шоу Рекрут.

28 лютого 2021 року в Олексія закінчився другий офіцерський контракт із ЗСУ. Він його не продовжував і був звільнений у запас. 24 лютого 2022 року повернувся до лав ЗСУ.

Раніше ми писали, що у бою з російськими окупантами в Харківській області загинув відомий український журналіст та військовослужбовець Олександр Махов .