RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Новий "дедлайн" захоплення Сєвєродонецька: названо ключову дату

Російські окупанти повинні повністю захопити Сєвєродонецьк, де вони ніяк не можуть досягти успіху, до 22 червня. Таке завдання поставило перед ними керівництво, яке має слабкість до “сакральних” дат.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі "ФейгінLIVE".

За його даними, до району Сєвєродонецька для посилення перекинули підрозділи, які раніше дислокувалися на запорізькому напрямку поблизу Мелітополя.

"Я припускаю, що вони пішли не на Херсон, а у бік Сєвєродонецька... Так, це далі, ніж на Херсон. Але річ у тому, що на херсонському напрямку незначне просування наших військ і там просто розширюємо плацдарм, не проводимо масованих атак. Ми просто атакуємо на окремих ділянках. А ось сєвєродонецький напрямок вони, швидше за все, посилюватимуть і зараз ця пауза може трохи затягнутися, і вона може перетворитися на перегрупування військ", - пояснив Жданов.

За його словами, ЗС РФ отримали нову вказівку, де строк повної окупації міста перенесено майже на два тижні.

"Річ у тому, що надійшла інформація – новий дедлайн. Вже не 10 червня, вже 22 червня", – сказав експерт.

Нагадаємо, Росія відвела з Сєвєродонецька підрозділи бурятів, тому що вони виявили себе дуже слабо.

Раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що українські військові зможуть знову очистити Сєвєродонецьк від російських окупантів та їхніх союзників з "Л/ДНР" за лічені дні, якщо отримають важке озброєння, яке застосовується країнами НАТО.