RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

ЗСУ можуть за три дні зачистити Сєвєродонецьк: названо важливу умову

Українські військові зможуть знову очистити Сєвєродонецьк від російських окупантів та їхніх союзників з "Л/ДНР" за лічені дні, якщо отримають важке озброєння, яке застосовують країни НАТО.

Про це голова Луганської ОВ Сергій Гайдай повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Він підкреслив, що рашисти не контролюють Сєверодонецьк, зайнята ЗСУ промзона перебуває під постійними обстрілами, а саме місто системно знищується.

"Тиша у Сєвєродонецьку встановлюється лише коли перезаряджають гармати. Тривають вуличні бої в обласному центрі", - додав губернатор.

За його словами, росіяни дотримуються примітивної тактики: постійні обстріли артилерії, після чого відбуваються спроби прориву. Те саме було у вже знищених Рубіжному та Попасній.

Ворог потужно гатить по промзоні, яку ми контролюємо.

кщо ми швидко отримаємо західну далекобійну зброю, то розпочнеться дуель артилерій, радянщина програє Заходу, і наші захисники зможуть зачистити Сєвєродонецьк за два-три дні" , - пояснив губернатор.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Гайдай ситуацію в Сєвєродонецьку назвав украй важкою: окупанти рівняють місто із землею, але захопити його у них не вдалося.