RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ворог під Слов'янськом досяг невеликих успіхів, а далі зіткнеться з труднощами - ISW

Незважаючи на те, що російським окупантам вдалося досягти деяких успіхів на півночі від Слов'янська, під час штурму самого міста вони ризикують зіткнутися із труднощами. Вони пов'язані з переправою через річку Сіверський Донець, де наприкінці травня загинули сотні рашистів.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, ворожі війська продовжували наступ на Слов'янськ із південного сходу Ізюму і 9 червня досягли незначних територіальних завоювань на північ від Слов'янська.

"Російські війська, ймовірно, прагнуть використати свій контроль над районом навколо Святогірська, щоб рухатися на південь до Слов'янська, але навряд чи захоплять поселення станом на 9 червня через український опір у цьому районі", - йдеться у повідомленні.

При цьому російський мілдблогер зведення заявив, що російські війська захопили Пришиб і Тетянівку (обидва приблизно за 20 км на північ від Слов'янська) 9 червня, проте сам інститут вивчення війни це твердження підтвердити не може.

Згідно з інформацією, перешкодою ворога до просування Слов'янська, ймовірно, є річка Сіверський Донець, яку окупантам належить перетнути на півночі (навколо Святогірська-Тетянівки) та на схід від Слов'янська (навколо Райгородка), щоб просунутися до міста.

Раніше ми публікували відео розгрому росіян при переправі через Сіверський Донець.