RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Два вже зруйновані: окупанти обстрілюють останній міст у Сєвєродонецьку

ЗС РФ намагаються відрізати українське військове угруповання у Сєвєродонецьку, знищуючи останній міст, який веде до обласного центру.

Таку інформацію оприлюднив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, під час активних бойових дій російські окупанти знищили два з трьох мостів, які ведуть до прифронтового Сєвєродонецька. На сьогоднішній день, як зазначає Гайдай, ситуація в обласному центрі вкрай важка.

"Прямо зараз орки масово обстрілюють з артилерії останній третій шляхопровід до міста. Росіяни кидають всі сили, аби "відрізати" Сєвєродонецьк. Наступні два-три дні будуть показовими. Не виключаємо наступи і на інших напрямках, а саме траса "Лисичанськ-Бахмут", яку росіяни намагаються взяти під котроль", - продовжив Гайдай, коментуючи ситуацію у прифронтовому регіоні.

Очільник ОВА також зазначив, що промзона Сєвєродонецька перебуває під контролем ЗСУ, однак територія заводу "Азот" постійно обстрілюється з важкого озброєння. Інформацію росЗМІ про блокування хімзаводу з українськими військовослужбовцями та цивільними Гайдай назвав маячнею.

Окрім цього, за словами голови ОВА, підрозділам ЗСУ вдалося знищити в Рубіжному командний пункт чеченських бійців, однак точна інформація щодо втрат наразі встановлюється.

"За останні дні маємо ще дві подібні "вечірки": стадіон з вагнерівцями у Кадіївці та смертельну нараду у Сєвєродонецькому ПК Хіміків", - прокоментував Гайдай успішні спецоперації українських військовослужбовців.

Також читайте матеріал "Апострофа": Ракетний удар по Чорткову та бої на Херсонщині: онлайн війни 12 червня