RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Поранено 22 людини: всі подробиці про ракетний удар рашистів по Чорткову

Увечері 11 червня російські окупанти нанесли ракетні удари по Чорткову на Тернопільщині. Унаслідок чотирьох прильотів постраждали 22 особи, а також частково зруйновано військовий об'єкт та чотири житлових будинки.

Читайте також: Ракетний удар по Чорткову та бої на Херсонщині: онлайн війни 12 червня

Про це повідомили на брифінгу Тернопільської ОВА.

За попередньою інформацією, чотири ворожі ракети вилетіли з акваторії Чорного моря, одна з яких влучила в 5-поверховий житловий будинок. У результаті злочинних дій росіян постраждали 22 людини, серед яких дитина 12 років та семеро жінок. Деякі постраждалі й досі залишаються в лікарні.

На брифінгу наголосили, що на військовому об'єкті, у який хотіли поцілити росіяни, не було жодної зброї, тому в Тернопільській ОВА розцінюють дії окупантів як воєнний злочин проти цивільного населення, адже постраждали мирні українців та їхні будинки.

На місці подій вночі працювали 10 карет швидкої допомоги, піротехніки та рятівники ДСНС, які врятували 12 людей з-під завалів. Також рятувальники ліквідували пожежу, яка виникла внаслідок витіку газу після влучання ракети в газову трубу.

Наразі працює комісія, щоб відшкодувати збитки, оскільки багато будинків постраждали.

Один з місцевих мешканців показав наслідки ворожого удару поблизу його квартири. Обережно! Нецензурна лексика на відео!

Раніше "Апостроф" повідомляв, що до Криму доставили нову партію крилатих ракет "Калібр", тому загроза ворожих ударів з акваторії Чорного моря зростає.