RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Врятував багато життів: на війні загинув досвідчений український парамедик

На передовій загинув досвідчений український парамедик Євген Храпко, який врятував на фронті безліч військовослужбовців.

Інформацію про загибель захисника України підтвердили його близькі у Facebook.

Зокрема, нардеп від фракції "Слуга народу" Мар'яна Безугла розповіла, що разом із Євгеном Храпком вони брали участь у створенні 205-го Навчального центру тактичної медицини.

Фельдшер МВС Світлана Фурсова розповіла, що загиблий парамедик за кілька років війни врятував сотні життів українським військовослужбовцям. Більше того, Євген Храпко особисто навчив тисячі курсантів, котрі також стали військовими.

"Більше ніколи не почути твій голос у телефоні. Дуже болить. Дякую за науку та співпрацю, друже. Відпочивай зі світом. Помстимось!", - написала фельдшер у своєму Facebook.

Волонтер Ганна Майборода назвала Євгена Храпка одним із найкращих парамедиків в Україні.

"Високо професійний, вимогливий до себе та всього, що стосується навчання, порятунку людей, стандартів. Як так… Вічна тобі пам'ять!", - прокоментувала вона інформацію про загибель Євгена Храпка.

Юлія Кіменюк назвала парамедика "нашим шестиоким другом", який врятував багатьох українських військовослужбовців після поранення на фронті.

Засновник проекту "Лінія згоди" Ольга Щербакова розповіла, що Євген Храпко у свій час представив один із найкращих бізнес-планів ідеї адаптування досвіду тактичної медицини, який він отримав у 2014 році.

"Наче сходить шкура, коли ти отримуєш звістку про загибель людей, яких знав, торкався посмішкою, словами, з якими працював, навчався... У 2022 році став на захист України. Слів не вистачає, вічна пам'ять", - додала Щербакова у своїй публікації.

Раніше ми розповідали, що у боях за Україну загинув відомий військовий кореспондент Олексій Чубашев.