RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Жителям Маріуполя загрожує голодна смерть: гуманітарку дадуть лише непрацездатним

Окупаційна влада Маріуполя прирікає більшість місцевих жителів на виживання – уже за кілька тижнів отримувати гуманітарну допомогу зможуть лише непрацездатні категорії населення.

Читайте також: У Маріуполі почалася епідемія: людям загрожує смертельна небезпека

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram-каналі.

Так, з 1 липня гуманітарку зможуть отримувати лише пенсіонери, багатодітні сім'ї, матері-одиначки, вагітні, інваліди та інші непрацездатні люди.

Окрім цього, нова влада планує знести усе зруйноване житло до 1 вересня, а натомість побудувати модульні будинки для українців на виїзді з Маріуполя до Мангуша, які насправді є, так званим, "живим щитом". Будівництво перших гуртожитків закінчиться не раніше середини липня.

За словами Андрющенка, анонсоване росіянами будівництво нового житла для мешканців Маріуполя приховує спорудження ЗС РФ фортифікацій — окопів та бліндажів, формуючи живий щит на підступах до Маріуполя.

"Ситуація проста — будується будинок, а в 200 м перед ним вже будуються фортифікаційні споруди і обкопується російська військова техніка. Подібні дії значно ускладнюють звільнення окупованих територій — українська армія по своїм громадянам артилерійськими снарядами бити не буде", — заявив радник мера Маріуполя.

Варто зазначити, що жодних компенсацій за зруйноване житло виплачуватися не буде, як і нема мови про відновлення частково пошкодженого - лише знесення і часткова допомога будматеріалами.

Раніше ми публікували відео величезної черги по воду у Маріуполі.