RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

ЗСУ на Донбасі відбили три населені пункти та відкинули ворога на 15 кілометрів

Триває 110 доба повномасштабної російсько-української війни, під час якої ворог несе непоправні втрати, а ЗСУ один за одним деокуповують населені пункти. Зокрема, у Донецькій області українські військові визволили 3 села та просунулися вперед на 15-20 кілометрів.

Про це повідомили в пресслужбі Угруповання Об'єднаних сил.

На одній із ділянок фронту в Донецькій області українські військові за період з середини квітня до нинішнього моменту визволили три населені пункти, попри постійні артилерійські обстріли російських окупантів. Також підрозділи ЗСУ просунулися вперед "у поле" на 15-20 кілометрів.

До того ж військові зауважують, що ті райони, які позначаються на картах "сірими зонами" насправді під контролем ЗСУ, однак за них постійно ведуть бої.

"Артилерія ворога на фронті не замовкає ні на хвилину. Але чисельна перевага противника не означає, що рашисти залишаються безкарними. Кожна наша відповідь завдає окупантам відчутних втрат. На окремих напрямках на Донбасі ЗСУ не тільки обороняються, а й поступово просуваються вперед", - написали в пресслужбі.

Також українські військові постійно знищують техніку російського окупаційного війська, залишаючи від неї лише металобрухт.

Раніше "Апостроф" повідомляв про загальні бойові втрати російських окупантів станом на 13 червня у війні проти України. Вже близько 32 300 осіб з окупаційного війська ніколи не зможуть вбивати українців.