RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Є тактичні успіхи: ЗСУ продовжують просування до Херсона

Впродовж останніх двох тижнів українські бійці дедалі ближче наближаються до Херсона, а тактичні успіхи з контрнаступних дій можуть перерости у повноцінний контрнаступ.

Про це розповів радник голови Херсонської ОВ Сергій Хлань в ефірі телемарафону.

"Ми наближаємося до Томіної Балки, а це 20 кілометрів до Херсона, де якраз знаходяться окупанти. Зараз бої йдуть між Таврійським та Томіною балкою", - сказав він.

Хлань додав, що за українськими бійцями числяться такі тактичні перемоги, які обов'язково мають перерости у повноцінний контрнаступ.

"Як би не намагалися окупанти повернути, відбити втрачені позиції - у них нічого не вдається, і вони ще більше відкочуються назад. Тобто ми поступово маємо переваги", - пояснив радник голови Херсонської ОВА .

Він також додав, що обстрілів з боку України суттєво менше, проте найчастіше вони точно вражають мету – техніку та боєприпаси російських окупантів, намагаючись при цьому мінімізувати заподіяння шкоди місцевій інфраструктурі.

Раніше ми опублікували лист від мешканки Херсона, де вона розповідає про свавілля, яке творять окупанти у місті – вони принижують місцевих жителів, роздягають їх догола та крадуть речі.