RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Українські бійці тримають позиції: журналіст розповів про бої за Сєвєродонецьк

Військова ситуація у Сєвєродонецьку вкрай складна через брак озброєння, чого не скажеш про дух українських бійців - вони воюють на межі людських можливостей.

Про це розповів український журналіст Юрій Бутусов на своїй Facebook-сторінці.

Він зазначив, що сполучення та логістика у Сєвєродонецьку після знищення мостів сильно ускладнені, противник постійно обстрілює місця переправ.

"Логістика та комунікації стали значною проблемою. Мені, наприклад, через певні обставини, довелось плисти через Сіверський Донець з повною викладкою та рюкзаком за плечима, і це не зовсім зручно. Постачання треба негайно покращувати", - написав Бутусов.

Він наголосив на необхідності озброєння для українських бійців, оскільки для того, щоб воювати в таких умовах потрібні регулярні постачання та відповідна організація. При цьому воїни України тримаються і роблять усе можливе для якнайшвидшого звільнення українських земель.

"Надихає при цьому головне. Те, як воюють в Сєвєродонецьку українські воїни далеко виходить за рамки уявлень про службові обов’язки, боєздатність, відданість та сміливість", - підкреслив журналіст.

За його словами, у гарячих точках залишилися ті, хто зберігає високу боєздатність, попри обставини – погано підготовлені та організовані давно відійшли.

"Зберігається керованість, бійці та командири використовують усі можливі засоби, щоб бити окупантів. Вони не дають себе оточити, та намагаються відповідати ударом на удари, не зважаючи на невигідне співвідношення сил. Щоденний подвиг стає звичною роботою наших бійців", - написав Бутусов.

Він вкотре наголосив на необхідності озброєння.

"При наявності достатніх засобів тут є можливості для активних дій. Наші не ховаються, а ведуть активний пошук противника, та щодня завдають росіянам значні втрати. Але контрбатарейна боротьба, логістика та протиповітряна оборона потребують посилення", - резюмував військовий.

Раніше ми писали, що окупанти зробили жителів Сєвєродонецька заручниками та поставили ультиматум українським військовим.