RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Білогорівка – під щільним вогнем рашистів: свіже зведення Генштабу

В Україні триває 113-та доба війни з російськими окупантами. Ворог нещадно обстрілює Білогорівку, Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках у рамках перевірки бойової готовності в одній із механізованих бригад Білорусі відпрацювали розгортання пунктів прийому мобілізаційних ресурсів із практичним прийомом військовозобов'язаних.

На Сіверському напрямку противник з метою демонстрації присутності та сковування дій підрозділів Сил оборони тримає свої підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог із артилерії обстріляв позицій наших військ у районах Леонівки та Бачевська Чернігівської та Сумської областей відповідно.

На Слобожанському напрямку противник перегруповує війська з метою нарощування наступальних можливостей.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує утримання зайнятих рубежів. З метою сковування наших підрозділів та недопущення переходу в наступ ворог вів інтенсивні артилерійські обстріли, у тому числі з реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Базаліївка, Уди та Верхній Салтів.

На Слов'янському напрямі росіяни ведуть штурмові дії та шукають слабкі місця в оборонних позиціях наших військ. З артилерії армія РФ обстрілювала цивільну інфраструктуру неподалік Пришиба, Долини, Карнаухівки та Вернопілля.

На Донецькому напрямку противник веде бойові дії вздовж лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджено на Бахмутському напрямку.

На Лиманському напрямку ворог активних дій не вів, обстріляв наші підрозділи зі ствольної артилерії в районі Піскунівки.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти продовжують обстрілювати наші підрозділи з усіх наявних вогневих засобів у районах населених пунктів Білогорівка, Лисичанськ, Сєверодонецьк. Ворог не припиняє спроб встановлення повного контролю над містом Сєверодонецьк. Веде штурм, бої продовжуються.

На Бахмутському напрямі противник проводить штурми поліпшення тактичного становища. Зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Веселе, Соледар, Берестове та Волчоярка.

На Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник веде систематичний вогневий вплив з метою сковування дій підрозділів наших військ у районах населених пунктів Новобахмутівка, Водяне, Первомайське, Микільське, Антонівка, Гуляйполі, Новопіль та Оріхів.

На напрямі Єгорівка-Шевченко наші воїни виявили та знищили диверсійно-розвідувальну групу супротивника.

На Южнобужському і Таврійському напрямках противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу наших військ. Завдає вогневого ураження підрозділам Сил оборони. Продовжує вдосконалення інженерного обладнання позицій у районах населених пунктів Безводне та Іщенко.

У Чорноморській та Азовській морських операційних зонах основні зусилля ворога спрямовані на блокування цивільного судноплавства. В акваторії Чорного моря противник утримує в готовності до застосування три носії високоточної зброї.

Раніше "Апостроф" публікував карти боїв в Україні та висновки експертів американського Інституту вивчення війни станом на 16 червня.