RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

ЗСУ намагаються вибити ворога з двох найважливіших міст: дані західних експертів

У той час, як російські окупанти активно штурмують Сєвєродонецьк і роблять спроби відрізати наземні шляхи постачання, які забезпечують сусідній з ним Лисичанськ, ЗСУ здійснюють контрнаступ у напрямках Ізюму та Лиману.

Про це повідомляє сайт Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики акцентують увагу на інформації від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який заявив, що рашисти атакують одночасно у дев'яти напрямках. Про зміну тактики росіян розповідав також заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов. Він наголосив, що замість батальйонно-тактичних груп війська РФ тепер використовують невеликі штурмові групи.

Водночас відзначається ймовірне поновлення контраступальних операцій українських сил на заході та північному заході від Ізюма. За оцінкою аналітиків ISW їхньою метою можуть бути наземні шляхи постачання, які росіяни використовують для забезпечення окупаційних військ у районі Ізюму та Лиману.

У звіті також повідомляється, що вибух у Чорнобаївці, внаслідок якого загинули мирні жителі, могли влаштувати росіяни, щоб налаштувати місцеве населення проти ЗСУ.