RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Окупанти двічі вдарили по Миколаєву у день візиту Зеленського: куди потрапили ракети

У суботу, 18 червня, російські війська здійснили кілька ракетних ударів по Миколаєву, в який з офіційним візитом приїжджав президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє прес-служба Оперативного командування "Південь".

За даними військовослужбовців, російські війська у суботу, 18 червня, двічі атакували Миколаїв за допомогою ракет.

Як стверджують в ОК "Південь", вдень окупанти завдали удару озброєнням типу Х-55 по об'єкту промислової інфраструктури, а ввечері - запускали одразу п'ять "Калібрів" у напрямку міста з окупованого Херсона.

Повідомляється, що одну з російських ракет було знищено переносним ЗРК.

"Дві ракети вразили завод пластикових вікон, ще одна – житловий будинок, а наступна потрапила до ковбасного цеху. Пожежі на заводі та в цеху на загальній площі близько 400 квадратних метрів локалізовані. Попередньо жертв немає, масштаби руйнувань уточнюються", - йдеться у повідомленні командування .

Варто зазначити, що ЗС РФ здійснили масований удар по Миколаєву в день, коли до обласного центру з візитом прибув глава держави Володимир Зеленський.

У ході поїздки президент з керівництвом ОВА обговорювали ситуацію на передовій та в акваторії Чорного моря, а також стан економіки та відновлення водопостачання у прифронтовому регіоні.

В Офісі президента зазначають, що Володимир Зеленський також нагородив керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Кіма орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, мера Миколаєва Олександра Сенкевича – орденом "За мужність" ІІІ ступеня, а полковник української армії Андрій Гнатов отримав звання бригадного генерала.

Також читайте матеріал "Апострофа": Нові удари по Харкову та постачання зброї Україні: онлайн подій війни 19 червня