RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Журналісти знайшли Іллю Киву: де живе зрадник України

Колишній депутат під забороненої партії ОПЗЖ Ілля Кива, якого підозрюють у державній зраді, імовірно, зараз проживає в елітному котеджному містечку Agalarov Estate у Підмосков'ї, про що вказують його відео.

Про це повідомили в розслідуванні Вадима Коршенка на Bihus.Info.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ілля Кива втік до Москви, де працює на кремлівську пропаганду.

Журналісти встановили не тільки місцепроживання підозрюваного в державній зраді, а і його автомобіль - Toyota Land Cruiser 200 другого рестайлінгу - броньований позашляховик, вартість якого становить близько 15-20 млн рублів (орієнтовно 360 тисяч доларів).

Відео Киви свідчить, що в Москву він їздить зі сторони села Покровське у західному Підмосков'ї по Новоризькому шосе - це можна побачити на відеозаписах, де видно Звенигородське шосе, вулицю Мньовніки, Новоризьке шосе, АЗС мережі British Petroleum у Нахабіно й супермаркет "Мираторг" у Покровському.


Також екс депутат від забороненої ОПЗЖ публікував відео, ймовірно, зняті на території котеджного містечка Agalarov Estate поблизу Покровського. На одному з уже видалених відео видно ялинки, водойму, газон, пагорби, піщану зону , вуличні ліхтарі та гольф-кар. Усе це можна побачити на панорамі Google з західного кордону Agalarov Estate.

Мати Іллі Киви, яка теж займається пропагандою, з великою ймовірністю живе в Іспанії. Брат Киви Дмитро має фірму у Великій Британії під назвою D Design and Development LTD і зареєстрований у Брумлі. А сестра скандального екс депутата Ганна Стельмах проживає та працює в Люцерні, Швейцарія.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Ілля Кива засвітився у справі про "відмивання" грошей російського генерала.