RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Окупанти в Мелітополі вимагають "данину" зі студентів та погрожують "націоналізувати" їхні речі

У тимчасово захопленому Мелітополі, до якого наближаються ЗСУ, окупанти погрожують забрати речі студентів із гуртожитків.

Про це повідомляє Telegram-канал "РІА Мелітополь".

Зокрема, окупанти вимагають гроші у студентів Мелітопольського педагогічного університету, які виїхали з міста та залишили речі у гуртожитках.

Доки гуртожитки були у власності МДПУ імені Богдана Хмельницького, студентам відстрочили оплату за проживання. За збереження залишених у кімнатах речей відповідав вуз. Проте окупанти разом із колаборантом та псевдо-ректором А.Ю. Чуйковим запровадили свої порядки.

Вони не лише відібрали будівлі університету, а й розсилають студентам вимоги внести до каси вишу готівкою по 300 гривень на місяць.

"Раніше ми платили за місяць 900 грн. Потім нам оплату відстрочили, але доглядали за речами. Але прийшли колаборанти та комендант гуртожитку по вулиці Івана Алексєєва нас поставила перед фактом: або платіть 300 грн на місяць до каси МДУ за збереження речей, або ми за них не несемо відповідальності", – скаржаться студенти.

Вони бояться їхати по речі на окуповану територію, а в багатьох просто немає такої можливості. Цим і користуються окупанти, щоб просто розікрасти речі студентів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Мелітополі українці опираються окупації - місцеві жителі "пригостили" російських військових нещодавно обробленою черешнею, внаслідок чого вони злягли з отруєннями.