RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Українські військові просунулися у бік Мелітополя ще на 10 кілометрів – мер Федоров

Мер Мелітополя Іван Федоров заявив, що Збройні Сили України наблизились до кордонів Херсону. Він впевнений, що найближчими тижнями українські захисники звільнять Херсон від окупації Росією. Водночас лінія фронту просунулась на понад 10 кілометрів від Запоріжжя у бік Мелітополя.

Читайте також нашу хроніку: Нові удари по Харкову та постачання зброї Україні: онлайн подій війни 19 червня

Про це мер Мелітополя повідомив у своєму відеозверненні, яке оприлюднив на своєму каналі у Telegram.

"На сьогоднішній день наші героїчні Збройні Сили України суттєво просунулися і вже знаходяться на кордоні Херсону. І я впевнений, що найближчими тижнями місто Херсон буде звільнене нашими героїчними військовими. Така ж ситуація у напрямку до міста Мелітополь. Вже понад 10 кілометрів просунулися від Запоріжжя у бік Мелітополя наші Збройні Сили", - зазначив Федоров.

Водночас Генеральний штаб ЗСУ не підтверджує просування українських захисників на Мелітопольському напрямку, як й інтерактивні карти, на яких поки що не показано відповідного руху військових України.

Раніше ми писали, за даними Генштабу ЗСУ, на вечір неділі, 19 червня, на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій противник не вів. Також окупанти нарощують систему ППО на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Нагадаємо, жителів Херсонської області попросили виїхати, у тому числі через тимчасово окупований Крим, що "полегшить роботу Збройним Силам України" при звільненні територій.