RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ворог у паніці змушений тікати: зведення Генштабу з війни в Україні на ранок 24 червня

Триває 121 доба повномасштабної російсько-української війни, під час якої ворог хоч і зазнає рекордних для себе втрат, проте продовжує наступа в Східній операційній зоні, щоб встановити контроль над адмінкордонами Луганської та Донецької областей. Також окупанти намагаються зберегти позиції на півдні та не припиняють ракетні обстріли цивільної інфраструктури.

Про оперативну інформацію станом на ранок 24 червня щодо російського вторгнення повідомили в Генштабі ЗСУ.

Що робить ворог

  • веде наступ для захоплення Донецької та Луганської областей;
  • утримує сухопутний коридор між вищезазначеними територіями та тимчасово окупованим Кримом;
  • блокує морські комунікації України у північно-західній частині Чорного моря;
  • утримує захоплені райони Херсонської та частини Запорізької областей;
  • намагаєтся створити умови для відновлення наступу в Миколаївській області;
  • обстрілює критичні об'єкти цивільної інфраструктури на території України.

Волинський та Поліський напрямки

Без значних змін: у Білорусі нарощують системи інженерно-фортифікаційного обладнання оборонних позицій в прикордонних з Україною та країнами ЄС районах.

Сіверський напрямок

Російські окупанти обстріляли цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Товстодубове, Бачівськ, Глухів та Манухівка Сумської області.

Харківський напрямок

Ворог завдавав артилерійських ударів у районах Харкова, Старого Салтова, Коробочкиного, Печенігів, Дементіївки та Золочева, а також активізував діяльність диверсійно-розвідувальних груп.

Слов'янський напрямок

Російське окупаційне військо обстрілює цивільну інфраструктуру з артилерії в районах населених пунктів Богородичне, Краснопілля, Курулька, Червоне, Рідне та Червона Поляна.

Сєвєродонецький напрямок

Вороже військо здійснювало обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Лисичанська, Сєвєродонецька, Білої Гори, Вовчоярівки, Спірного та Берестового. Крім того, російські окупанти завдали авіаційні удари по населених пунктах Лисичанськ і Борівське. Бої за Сєвєродонецьк тривають.

Також росіяни вели наступ у районі населеного пункту Мирна Долина - там тривають бойові дії. Наступальні дії ворога в районі Борівського українські захисники успішно зупинили.

Бахмутський напрямок

Військові країни-терориста Росії обстріляли позиції наших військ із артилерії неподалік Миколаївки, Берестового та Новолуганського. Окупанти намагаються покращити тактичне положення та взяти під вогневий контроль наявні шляхи сполучень.

Новопавлівський напрямок

Російські окупанти завдавали вогневого впливу в районах населених пунктів Антонівка, Вугледар та Золота Нива. Українські військові виявили та розбили задіяні ворогом диверсійно-розвідувальні групи, залишки яких у паніці втекли.

Авдіївський, Курахівський та Запорізький напрямки

Ворог не вів активних бойових дій, однак з метою недопущення перекидання резервів на загрозливі напрямки ворог обстрілював українські війська в районах населених пунктів Авдіївка, Уманське, Веселе, Новобахмутівка, Гуляйпільське, Білогір’я та Староукраїнка.

Водночас окупанти намагаються розмінувати акваторію морського порту Бердянськ у рамках логістичного забезпечення.

Південнобузький напрямок

Російське окупаційне військо не вело активних дій, зате оборонялося та намагалося проводити контрбатарейну боротьбу. Ворог завдав авіаційного удару по позиціях ЗСУ в районі населеного пункту Біла Криниця. Українаська авіація, на відповідних ділянках, вдарила по скупченнях ворога у відповідь.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що є три сценарії розвитку подій війни. І кожен з них залежить від постачання важкого озброєння Україні від західних партнерів.