RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Обстріл ТРЦ у Кременчуці: СБУ встановила деталі запуску ракет та показала відео "прильоту" всередині будівлі

Служба безпеки України зібрала численні докази того, що російські окупанти свідомо вчинили воєнний злочин проти мирних українців у Кременчуці, коли запустили дві ракети в ТРЦ "Амстор".

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними СБУ, дві ракети типу "Х-22" запустили з стратегічних бомбардувальників "Ту-22М3", що злетіли з військового аеродрому "Шайковка" у Калузькій області, а самі ракети випустили у повітряному просторі Курської області країни-терориста РФ.

Є відео, на якому зафіксовано момент влучання ворожої ракети в цивільний об'єкт - у ТРЦ "Амстор". Також про це свідчать кадри з камер спостереження всередині ТРЦ та навколо нього. До того ж на них видно велику кількість людей, які перебували в будівлі під час ракетного удару.

Разом з цим існують супутникові знімки, на яких видно Кременчук до та після ворожого обстрілу, а ще за допомогою них можна порівняти кількість автомобілів, які зазвичай знаходились на парковці ТРЦ у різні проміжки часу.

Стосовно обстрілу Кременчуцького заводу дорожніх машин - там не було складів із військовою технікою. Підприємство займалося виробництвом асфальтозмішувальних установок.

"Якщо виходити з логіки окупантів, то небезпеку для них становлять полиці супермаркетів і навіть асфальтозмішувальні установки. Армія Росії - це збіговисько терористів, які обов’язково отримають покарання за свої злочини. Всі докази наразі ретельно документуються", - прокоментував голова Служби безпеки України Іван Баканов.

У день кременчуцької трагедії, 27 червня, СБУ розпочала розслідування ракетного обстрілу цивільних об’єктів у Кременчуці та відкрила провадження за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Раніше "Апостроф" показував супутникові знімки, як виглядає будівля ТРЦ "Амстор" у Кременчуці до та після ворожого ракетного удару.

Також читайте матеріал "Апострофа": Собаки згоріли живцем, а людей виносили з відірваними кінцівками – мешканець Кременчука розповів про наслідки ракетного удару по ТРЦ. "Апостроф" з'ясовував, що відбувалося на місці трагедії після ракетного удару, чи можна було уникнути такої величезної кількості жертв і куди поцілила друга ракета, випущена рашистами по Кременчуку.