RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

"Велика перемога ЗСУ": що насправді означає визволення острова Зміїний

Звільнення острова Зміїний Збройними силами України призвело до втрати контролю РФ над цією частиною Чорного моря і стало значною перемогою нашої країни.

Про це радник глави МВС Вадим Денисенко заявив у ефірі національного телемарафону.

"Потрібно розуміти, що острів Зміїний, після того, як ми знищили крейсер "Москва", росіяни розраховували, що зроблять з нього такий собі авіаносець, на який вони поставлять ППО і зможуть контролювати всю цю частину Чорного моря. Ми їх вибили і те, що протягом останніх кількох днів росЗМІ реально розносило різні дурниці означає одне – це величезна перемога ЗСУ”, – сказав він.

За словами представника МВС, наші військові фактично нейтралізували весь Чорноморський флот країни-агресора у цій частині акваторії Чорного моря, при цьому не маючи свого.

"Тепер росіяни нічого не можуть зробити в акваторії, окрім, на жаль, обстрілів українських міст ракетами "Калібр" зі своїх кораблів. Але з погляду висадки десанту вони неспроможні в цій частині моря", заключив Денисенко.

Начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу 30 червня наголосив, що Збройні сили України планують встановити безпосередній фізичний контроль над островом Зміїний, який зараз контролюють за допомогою далекобійної зброї та авіації.

Нагадаємо, Росія визнала свою боягузливу втечу зі Зміїного, назвавши її "кроком доброї волі".

Раніше "Апостроф" опублікував фото та відео того, як ЗСУ виганяли російських загарбників з острова Зміїний.