RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Понад 100 жертв окупантів: у Маріуполі під завалами будинку знайшли братську могилу

У Маріуполі продовжують знаходити чергові братські могили мирних жителів, у яких тіла під завалами знаходяться з кінця лютого. Та росіяни не поспішають ліквідовувати наслідки своїх злочинів та займатися перепохованням – вони занадто зайняті створенням картинки відновлення міста для російського телебачення.

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram-каналі.

"Сумні знахідки щотижня. Нова братська могила під завалами на Лівобережжі. Вул. Київська 53. Знов понад 100 тіл людей з кінця лютого. Окупанти поруч розбирають завали, знов про перепоховання не йдеться. Люди фактично продовжують жити в склепах", - написав він.

Андрющенко також додав, що ексгумація фактично зупинена, а тимчасові вуличні могили поступово перетворюються в постійні.

"Окупаційна влада настільки захопилась створенням картинки відновлення, що до перепоховань руки не дійшли", - резюмував радник мера.

На опублікованих фото та відео можна побачити вщент зруйновані будинки, власне, під завалами яких і знаходяться трупи. А також саморобні могили, у яких хоронили своїх близьких, знайомих та сусідів небайдужі люди – їх перепохованням ніхто не займається.

Раніше ми писали, що у Маріуполі рашисти ховають людей у траншеях.