RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Вибух у Білгороді лише верхівка айсберга: як бійці "Шамана" роблять вилазки у Росію

Українська група спеціальних операцій, відома як "Шаманський батальйон", успішно здійснює вилазки на територію РФ та здійснює диверсії.

Про це в інтерв'ю виданню The Drive розповів один із бійців спецпідрозділу, якого журналісти називають "Шаманом".

За його словами, військовослужбовці, які входять до групи спеціальних операцій, здійснюють диверсії на території військових складів, нафтосховищ та авіабаз. Більше того, як стверджує "Шаман", українським вертольотам Мі-24 вдалося здійснити авіаналіт у квітні та у Білгородській області знищити базу, на якій зберігалися нафтопродукти.

"Ви знаєте, що вибух на НПЗ у Білгороді — це ще не кінець. Це лише верхівка айсберга", - продовжив "Шаман" і додав, що проведення спецоперацій на території країни-агресора не є новим явищем.

Українські партизани, за його словами, почали робити вилазки до тилу противника з моменту анексії Криму та війни на Донбасі. З першого дня повномасштабного вторгнення, як стверджує "Шаман", кількість диверсій на території країни-агресора лише збільшилась.

"Ми використовуємо звичайну тактику підрозділів SOF. Ми здійснюємо нальоти на їх тил. Ми проводимо диверсії. Так що в цьому немає нічого особливого. Це дійсно складна робота. Але нам це подобається, і ми робимо це із задоволенням. Ми завжди шукаємо тільки добровольців. Ми ніколи не доручаємо людям щось зробити. Вони добровольці, і вони вирушать до Валгалли, якщо вони загинуть у бою", - продовжив боєць спецпідрозділу у спілкуванні з журналістами.

Особливу роботу в ході диверсій, за словами "Шамана", виконують українські пілоти, які не лише перетинають державний кордон, а й беруть участь у евакуації військовослужбовців із тилу супротивника. Підсумовуючи, боєць батальйону передав привіт жителям Білгорода та натякнув, що знищення бази нафтопродуктів не було останнім.

"Хочу запропонувати їм зробити запаси палива, зерна, можливо, борошна та солі. Вони можуть знадобитися в майбутньому. А ще я хотів би попросити їх почати думати про те, що відбувається, і, можливо, струснутися і почати щось робити", – резюмував "Шаман".

Раніше ми розповідали, що в російському Білгороді почалася паніка через масштабну пожежу поряд з українським кордоном.