RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Під Лисичанськом у боях з окупантами зазнав втрат білоруський полк: частина бійців потрапила в полон

За незалежність України борються не лише громадяни нашої держави, а й іноземці - на сході країни в боях загинув доброволець білоруського батальйону, кілька солдатів взяли в полон.

Про це повідомляє "Дзеркало".

Зазначається, що командир білоруського батальйону "Волат", Іван Марчук із позивним Брест, загинув, а кілька бійців полку Калиновського взяли в полон рашисти.

Подія сталася 26 червня під Лисичанськом, але у полку Калиновського розповіли про це лише сьогодні — після публікації у російських телеграм-каналах "покаянного відео" з одним із військовополонених.

Відомо, що саме цього дня білоруські добровольці брали участь у боях під Лисичанськом.

"На даний момент відомо лише, що один з наших бійців, Ян Дюрбейко, на прізвисько Тромблі, перебуває в полоні. Згідно з наказом, отриманим нашими солдатами, у разі полону, для збереження життя і здоров'я, вони повинні говорити те, що противник хоче від їх почути. Особливу увагу звертаємо на те, що наш боєць є контрактником, а не найманцем, тому він офіційно військовополонений", - розповіли у прес-службі полку.

Дані про решту військовополонених, а також їх кількість поки не розкривають, проте підтримується зв'язок з рідними зниклих, а також прикладаються всі зусилля, щоб їх повернути.

У прес-службі полку Калиновського також додали, що інформація після бою під Лисичанськом не розголошувалась, щоб білоруські військовополонені мали шанс на обмін.

Раніше ми писали, що під Києвом білоруський батальйон розгромив "орків" та захопив трофеї.