RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Росія вдарила ракетами по університету імені Сковороди у Харкові: фото руїн

Внаслідок ворожого обстрілу Харкова у ніч на середу, 6 липня, було суттєво зруйновано місцевий вищий навчальний заклад та загинув чоловік.

Читайте також: Росія не відмовилася від "денацифікації" і продовжує вбивати мирних українців: онлайн війни 6 липня

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура на Facebook-сторінці.

Зазначається, що близько першої години ночі рашисти обстріляли Київський район Харкова. Ворожі ракети суттєво пошкодили будівлю педагогічного університету ім. Григорія Сковороди, 40-річний охоронець ВУЗу загинув.

У центральному корпусі обвалилися три поверхи, в інших — вибиті вікна. До найближчих житлових будинків близько 300 метрів. Від влучання ракети сталася пожежа на площі близько 10 кв. м.

"Постраждали основні інфраструктурні об’єкти нашого університету. Перш за все, це сам навчальний комплекс імені Івана Прокопенка. Тут постраждали наукова бібліотека, музей університету, редакція газети "Вчитель", ректорський відділ і український мовно-літературний факультет імені Григорія Квітки-Основ’яненка. І, звичайно, вибуховою хвилею зачеплені інші корпуси нашого університету, вибиті вікна, руйнація достатньо серйозна", — розповів ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди Юрій Бойчук.

За його даними, центральний корпус зруйнований на 50%. Повністю зруйнований пам’ятник Григорію Сковороді, загиблих або поранених серед співробітників університету немає.

Варто зазначити, що огляд місця події проводився співробітниками Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області спільно з прокурорами Київської окружної прокуратури м. Харкова. У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані за підслідністю до Управління СБУ в Харківській області.

Раніше ми писали, що Росія вже не вперше завдає ракетних ударів по освітнім закладам України та цілеспрямовано їх нищить - у понеділок, 4 липня рашисти поцілили по харківській гімназії.