RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Скандал із "забороною" переміщення військовозобов'язаним: Зеленський дав доручення Генштабу

Президент України Володимир Зеленський доручив Генеральному штабу ЗСУ скасувати порядок щодо отримання військовозобов'язаними дозволу на переміщення областями країни.

Про це засвідчили джерела УП в Офісі президента України.

Зеленський провів засідання із військовими, на якому йому доповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний про дозволи на переміщення між областями військовозобов'язаним.

Президент наголосив, що суб’єктом формування державної політики з питання переміщення військовозобов'язаних є Міністерство оборони (такі дозволи регламентуються законами воєнного стану - коли країна перебуває в стані війни, то свобода пересування громадян обмежується), а уряд своїми актами може обмежувати конституційні права українців під час воєнного стану.

У зв'язку з цим Володимир Зеленський доручив Генштабу ЗСУ скасувати вищезазначений порядок, щоб його доопрацювати з метою збереження обороноздатності України.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У сусіднє село через військкомат: як пересуватимемося Україною. Генштаб запроваджує нові правила для військовозобов'язаних. "Апостроф" з'ясовував, про що насправді йдеться у законах, яку процедуру розробив Генштаб і чи можна в період дії воєнного стану обмежити внутрішні переміщення українців.