RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Людина, яка передбачила крах імперії: помер Слава Рабінович

5 липня помер Слава Рабінович у віці 56 років - російський та американський фінансист, економічний і політичний аналітик, журналіст і один з головних критиків російського диктатора Путіна.

Про його смерть першою повідомила журналістка Надія Кєворкова, а потім це підтвердив колишній віцепрезидент і член ради директорів компанії ЮКОС Леонід Невзлін.

На момент смерті Слава Рабінович перебував в Ізраїлі.

"Усе так, Слави більше немає. Сьогодні кремація. Він був світлою і сміливою людиною. Після аварії у вересні торік він так і не зміг вилізти із жахливих наслідків для здоров'я та катастрофічної втрати якості життя. Світла пам'ять", - написав Невзлін.

Слава Рабінович народився в Ленінграді 1966 року, а вже у 1989 емігрував у США, де і здобув вищу освіту з економіки, після чого став інвестиційним фінансистом та спеціалізувався на інвестиціях у російський ринок цінних паперів. Упродовж кількох років отримав громадянство США. Також він був виконавчим директором Diamond Age Capital Advisors та запам'ятався як блогер, публіцист та критик путінського режиму.

Слава РабіновичФото: Facebook

Він критикував російського президента Путіна та передбачав, що глава Кремля зробить усе можливе, щоб його танки були на Хрещатику. Крім того, Рабінович говорив про відключення Росії від SWIFT ще тоді, коли це слово не було відомим для більшості. І найголовніше він прогнозував крах путінської імперії.

Ще раніше Слава Рабінович відкрито звинувачував Путіна у причетності до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова.

"Путін просто так, легко і завиграшки, не переживе весну, літо і осінь 2021 року. І я переконаний, що він зробить щось жахливе. Жахливе для всіх нас, і кошмарне для всього світу. Його необхідно зупинити", - так писав Рабінович у квітні 2021 року.

Останній пост у фейсбук Рабінович опублікував у вересні 2021 року, коли його на тротуарі збив автомобіль. І вже в телеграмі 16 жовтня 2021 року він повідомив, що його стан тяжкий. Після цього він не з'являвся в соціальних мережах.

З твердою позицією Слави Рабіновича ви можете ознайомитися в його інтерв'ю "Апострофу": Путін сховався в нірку і тепер у Росії три шляхи - Слава Рабинович.