RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Повістка замість зарплати: окупанти розпочали "хитру мобілізацію" у захоплених містах

Російське окупаційне військо після штурму Лисичанська намагається поповнювати втрати в особовому складі за рахунок місцевих мешканців, яких обманом примушують отримувати повістки.

Про це повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Нетривалою була віра в "асвабадителей" у тих, хто залишався на Луганщині цілеспрямовано. Росіяни вже відзначили захоплення нашого регіону, прирівняли це до перемоги у Другій світовій війні, але на межу області так і не вийшли", - написав він.

Тепер російські окупанти проводять ротацію, залучаючи місцевих жителів. Спочатку вони запрошують чоловіків на роботу, а через кілька днів замість обіцяних грошей вручають повістку. У такий спосіб російське окупаційне військо намагається подолати оборону ЗСУ.

"Очікуємо на чергове підсилення з їхнього боку. Воювати на рівних умовах вони не в змозі, п’ятикратну перевагу використати теж. Коли вона десятикратна і дозволено стирати із лиця землі великі міста – щось виходить. Але захопити автосполучення з Лисичанська до Бахмута росіянам не вдається вже третій місяць", - наголосив глава Луганської ОВА.

Наразі російські окупанти контролюють тільки ті ділянки, з яких ЗСУ відійшли на нові оборонні позиції.

"Допоки тримали Лисичанськ, жодним метром цієї дороги ворог не володів. Для них це чергова "Великая битва"", - резюмував Гайдай.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яких втрат зазнав ворог при штурмі Лисичанська.