RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Окупанти обстрілюють українські поля, спалюючи врожай пшениці: фото та відео пожеж

Російські воєнні злочинці навмисно підпалюють українські поля з пшеницею, щоб залишити Україну та світ без хліба. Росіяни знищили сотні гектарів пшеничних полів у Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Обстріл Харкова, Часового Яру та нові вибухи на складах окупантів: онлайн війни 10 липня

Про це повідомили в місцевих виданнях.

8 липня унаслідок ворожих дій російського окупаційного війська горіли поля пшениці площею 80 гектарів у Пологівському районі між селами Воскресенка та Пологи. Також горіли поля в селах Полтавка, Малинівка та Успенівка.

Крім того, 7 липня росіяни обстріляли Запорізьку область, унаслідок чого на пшеничних полях сталася пожежа, яка згодом перекинулася й на територію Дніпропетровської області - ворожий вогонь знищив 200 тисяч квадратних метрів пшениці.

"Горить не українська пшениця, горить продовольча безпека світу. Росія понесе відповідальність за всі злочини!" - прокоментували в Міністерстві оборони України.

Країна-терорист Росія цілеспрямовано знищує українську пшеницю, щоб створити умови дефіциту хліба та голоду. Такі дії можуть кваліфікуватися як геноцид українського народу.

"Безжальні до людей не тільки України, а й усього світу, безтурботні до майбутнього, московські ординці винищують врожай на полях на лінії фронту. Воїни Запорізької бригади територіальної оборони тримають ворога на лінії фронту, але не можуть запобігти артилерійським обстрілам окупантів, які здійснюються з далекої відстані. Дякуюємо комбайнерам, трактористам, водіям, агрономам та всім іншим працівникам аграрного фронту України, бо як тільки з’являється можливість зібрати стигле колосся – вони діють швидко, злагоджено та професійно. Слава Україні!" - написали українські захисники.

Читайте більше на тему того, як війна вплине на врожай зернових, у матеріалі "Апострофа": Потрапило зернятко під коване жорно: яким буде новий урожай в Україні