RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Окупанти зірвали сезон: ціни та кадри пустельних пляжів на Арабатській стрілці

Унаслідок повномасштабної російсько-української війни пляжний сезон на узбережжях Чорного та Азовського морів став неможливим. Тепер на пляж безлюдно, адже купатися в замінованому морі під загрозою обстрілів украй небезпечно.

У мережі публікують відео безлюдних пляжів та високих цін на помешкання поблизу Арабатської Стрілки.

Арабатська Стрілка вважається рекреаційною зона, яка розташована між Азовським морем та затокою Сиваш. Туди щороку їхали десятки тисяч українців, щоб відпочити, покупатися у теплому морі та подихати свіжим морським повітрям.

Однак цього року російське повномасштабне вторгнення зірвало пляжний сезон: море заміноване, а окупанти можуть у будь-яку хвилину обстріляти курортні населені пункти, що і роблять повсякчас.

Водночас місцеві підприємці все ще не втрачають надій на туристів, наприклад, у Щасливцевому, яке знаходиться в північній частині коси Арабатська Стрілка, опублікували оголошення про здачу помешкань в оренду: ціни варіюються від 600 грн до 2000 грн за добу.

Раніше "Апостроф" показував курортний Залізний Порт "до" та "після" окупації. Пляжі пусті, у кафе на набережній заколочені вікна, не чутно музики та сміху людей.