RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Потрапили у вогняну пастку: фото ще двох дітей, які загинули під час теракту у Вінниці

Відомі деталі загибелі усіх трьох дітей у результаті ракетного обстрілу Росією Вінниці 14 липня. Серед них: чотирирічна дівчинка та двоє хлопчиків семи та восьми років.

Про це розповіли у проєкті з фіксації воєнних злочинів "ОЧІ", пише "Суспільне".

Інформація про загибель чотирирічної дівчинки Лізи з'явилася у той же день - дитина загинула на вулиці. У неї був синдром Дауна. Перед трагедією її мама Ірина розповідала в Instagram, що ідуть з дочкою на заняття до логопеда. Матір дівчинки вижила.

У день ракетного обстрілу загинув семирічний Максим Жарій разом зі своєю мамою Вікторією Рекутою. Вони в цей час були у медичній клініці "Нейромед". Як повідомили у Гайсинській районній раді, загиблі проживали в селі Мала Мочулка Теплицької селищної громади Гайсинського району. Односельчани планують зустріти їх тіла живим коридором.



Третій загиблий - восьмирічний хлопчик Кирило Пяхін, який знаходився у припаркованому автомобілі разом з дядьком. Вони чекали на бабусю, яка пішла у Приватбанк. Дядька відкинуло вибуховою хвилею, він шпиталізований. Бабуся неушкоджена. Кирила шукають досі.

Постраждали ще четверо дітей: семирічна Моніка, восьмирічний Роман, 12-річний Артем та 15-річна Вікторія.

Серед загиблих - 25-річна Аліна Кисіль - працівниця ПриватБанку, відділення якого розташоване у будівлі, куди вдарила ракета.

Як повідомлялося, вдень 14 липня російські окупанти вдарили ракетами по центру Вінниці, внаслідок чого загинули 23 особи, 30 вважають зниклими безвісти і понад сотню постраждали. У мережі показали відео моменту удару із камер відеоспостереження.

Нагадаємо, в Росії спробували знайти виправдання жахливому теракту: у Міноборони країни-агресора заявили про те, що ліквідували учасників "таємної військової наради", яка проходила у Будинку офіцерів.