RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

За "загадкових" обставин: у "ДНР" помер полонений британець

Росія вбиває українців і тих, хто її підтримує, на всіх фронтах – окрім ракетних терактів, знищення продовольства в країні, рашисти також закатовують військовополонених, прикриваючи їх смерті природними хворобами. Так, у "ДНР" помер полонений британець, який воював на боці ЗСУ.

Про це йдеться у російських пропагандистських Telegram-каналах.

За інформацією рашистських ЗМІ, громадянин Великобританії Пол Урі, який перебував у полоні в Донецькій Народній Республіці (ДНР), помер від хронічних хвороб. Інформація про це з'явилася лише 15 липня від уповноваженої з прав людини ДНР Дар'ї Морозової, хоч іноземець помер 10 липня.

Пропагандисти стверджують, що "під час першого медичного огляду у британця було виявлено низку хронічних захворювань, у тому числі інсулінозалежний діабет, ураження дихальної системи, нирок та низку захворювань серцево-судинної системи". Також наголошується, що "він перебував у пригніченому психологічному стані".

Варто зазначити, що вбитий або доведений до смерті днрівськими тюремниками британець не був серед полонених, засуджених до страти, а в його смерті залишається чимало загадок.

Раніше ми писали, що у четвер, 9 червня, так званий "верховний суд ДНР" ухвалив перший вирок учасникам Іноземного легіону Збройних сил України - трьох добровольців засудили до страти.