RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Окупанти тікали в паніці: на Запорізькій АЕС ліквідували та поранили багато росіян

У понеділок, 18 липня, на Запорізькій атомній електростанції було вбито та поранено російських окупантів.

Про це повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов.

За його словами, у другій половині дня до міськлікарні терміново доставлено 9 російських військовослужбовців із пораненнями різного ступеня тяжкості.

“Дехто лікується амбулаторно, дехто госпіталізований до стаціонару. Один із них у тяжкому стані – у реанімацію. Також є й загиблі, але назвати їх точну кількість поки що ми не можемо”, – написав він, додавши, що причина втрат Росії “на об'єкті, який начебто ретельно охороняють”, невідома.

Орлов зазначив, що загарбники в паніці бігали територією АЕС і заблокували на підприємстві одразу дві зміни оперативного персоналу, які мали міняти одна одну. Зрештою людей відпустили.

“Окупанти ж продовжують шукати ворогів. І, можливо, починають усвідомлювати, що цинічні обстріли сусідніх населених пунктів, які ведуться ними з території атомної станції, не пройдуть для них безслідно”, – підсумував мер.

Як повідомляв “Апостроф”, росіяни стягують ракетні комплекси на захоплену найбільшу в Європі Запорізьку АЕС у тимчасово окупованому Енергодарі. Звідти рашисти обстрілюють Нікополь на іншому березі Дніпра.