RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У окупантів - брак боєприпасів, їжі, води та дисципліни: зведення Генштабу ЗСУ

Йде 147-а доба війни з російськими окупантами, вони намагаються створити умови для наступу на Бахмут. У ворога відзначається брак боєприпасів, продуктів харчування та води, крім того, війська РФ пиячать і ігнорують накази командування.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах суттєвих змін у діяльності противника не відзначається. Зі ствольної та реактивної артилерії росіяни обстрілювали райони Миколаївки Чернігівської області та Волфіного, Яструбиного та Павлівки Сумської області.

На Харківському напрямку ворог обстрілював райони населених пунктів Мосьпанове, Петрівка, Руські Тишки, Базаліївка, Печеніги, Циркуни, Розплідник, Дементіївка, Коробочкіне та Прудянка.

На Слов'янському напрямку обстріли з танків та артилерії зафіксовано поблизу Долини, Краснопілля, Костянтинівки, Чепіля, Гусарівки та Адамівки.

На Донецькому напрямку зі ствольної та реактивної артилерії противник обстріляв райони населених пунктів Краматорськ, Сіверськ, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам'янське, Спірне, Івано-Дар'ївка. Неподалік Верхньокам'янського росіяни завдали авіаудару. У напрямку Івано-Даріївки окупанти ведуть штурм, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку окупанти намагаються створити умови для наступу на Бахмут та захоплення Вуглегірської ТЕС. Зі ствольної та реактивної артилерії та танків війська РФ обстрілювали райони населених пунктів Берестове, Білогорівка, Яківлівка, Покровське, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Кодема. Противник також завдав авіаударів по Берестовому, Яковлівці, Бахмуту, Вершині, Нью-Йорку та Покровському. За напрямками населених пунктів Берестове, Вершина та Новолуганське продовжуються бойові дії.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відмічені обстріли в районах населених пунктів Новобахмутівка, Вугледар, Новопіль, Полтавка, Гуляйполе, Кам'янське та інших. Біля Авдіївки росіяни завдали авіаудару. У районі Новоселівки Другий ворог провів розвідку боєм, а у напрямку Микільського – і наступ: успіху не мав і відійшов.

На Південнобузькому напрямі ворог активно веде розвідку безпілотними літальними апаратами. В акваторії Чорного моря поза пунктами базування перебувають три носії крилатих ракет "Калібр". Продовжуються взаємні обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків по всій лінії зіткнення. Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів у районі Муравйівки. У росіян відзначається нестача боєприпасів, продуктів харчування та води.

Крім того, є інформація, що командування північного флоту РФ проводить профілактичні заходи через дуже низький рівень військової дисципліни. Серед особового складу процвітає пияцтво та непокора наказам командирів.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне виконання вогневих завдань за командними пунктами та базами логістичного забезпечення противника.

Як повідомляв "Апостроф", 19 липня ЗСУ збили новітній російський винищувач під Новою Каховкою.