RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Кропивницький потрапив під ракетний обстріл: перші кадри та всі подробиці

Вранці в суботу, 23 липня, на 150-й день війни з російськими окупантами, росіяни завдали ракетного удару по Кропивницькому. Зафіксовано прильоти 13 ракет (8 ракет "Калібр" морського базування та 5 ракет Х-22 з літака ТУ-22М3), є загиблі та поранені.

Про це в Telegram повідомив голова Кіровоградської ОВ Андрій Райкович.

Ракети влучили в інфраструктурні об'єкти за межами обласного центру. Зокрема, у військовий аеродром "Канатове" та в один із об'єктів "Укрзалізниці".

Райкович також розповів, що внаслідок ракетного удару є троє загиблих. Загинули військовослужбовець та, попередньо, двоє охоронців трансформаторної підстанції. Ще дев'ять військових зазнали поранень.

На місці працюють рятувальні та піротехнічні підрозділи. Внаслідок ударів частина одного з мікрорайонів Кропивницького залишилася без світла. Над відновленням електропостачання працюють аварійні бригади "Обленерго".

Райкович закликав не ігнорувати тривоги і негайно спускатися в укриття.

У Telegram-каналі "Кропивницький Війна" опубліковано відео з місця.

Увага! У відео є нецензурна лексика


Як повідомляв "Апостроф", 20 липня, російські окупанти вкотре обстріляли Харків із РСЗВ "Ураган". Удару було завдано по Київському району, в районі Салтівка загинула літня сімейна пара та 13-річний хлопчик.