RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

ЗСУ знищили на півдні пункт управління окупантів: багато "двохсотих"

ЗСУ продовжують просуватися у південному напрямку та проганяти ворога з Херсонської області – неподалік населеного пункту Пятихатки українські бійці знищили командний пункт 11-ї окремої десантно-штурмової бригади окупантів та склад боєприпасів.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" Facebook-сторінці.

Зазначається, що за добу ЗСУ завдали 7 ударів по місцях дислокації та розгортання підрозділів окупантів, зокрема по 6 опорних пунктах, скупченнях озброєння та військової техніки та по командно-спостережному пункту в Бериславському та Херсонському районах області.

Українськими бійцями на півдні було знищено:

  • 48 окупантів;
  • 4 танки Т-72;
  • 152-мм гаубицю;
  • САУ;
  • 3 броньованих автомобіля;
  • 3 одиниці іншої броньованої техніки.

Окрім цього, військові України знищили пункт управління 11-ої окремої десантно-штурмової бригади росіян та їхній склад боєприпасів в районі П'ятихатки. За словами командування, остаточні втрати ворога встановлюються.

У той же час, протягом понеділка, 15 липня, ворогом було нанесено 3 удари. Близько 12 години дня противник випустив з літаків 2 ракети Х-59 по Миколаївській області, жертв немає. Через годину в районі Новогригорівки вдарила пара російських Ка-52 (відомих як "Алігатори") — без втрат. А надвечір парами штурмовиків та ударних Ка-52 росіяни атакували Андріївку.

За словами оперативного командування, ситуація на півдні країни "залишається складною, але контрольованою силами оборони". Ворог продовжує вести бойові дії, тримаючись за укріплені рубежі оборони. Також, окупанти окупанти намагаються підтягувати резерви живої сили та техніки з кримського напряму.

Раніше ми писали, що найближчим часом росіяни можуть здійснити "жест доброї волі" у Херсоні.