RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

23 червня

21 червня

Всі новини

Давимо їх із двох сторін: експерт розповів, як буде звільнено Херсон

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що наступ на Херсон Збройних Сил України, які вдарили по мосту через Дніпро та порушили логістику окупантів через Каховську ГЕС, може відбуватися за кількома напрямками, щоб найменшими втратами придавити угруповання російських військ у Дніпро і змусити їх здатися.

Про це він розповів у своєму вечірньому випуску на YouTube каналі.

"Ніхто не говорив, що ЗСУ "в лоб" наступатимуть на Херсон. Ми намагаємося найменшими втратами придавити угруповання російських військ у Дніпро і змусити їх здатися. Але це лише моє припущення, бо ми не знаємо про точні плани Генштабу. Ми тиснемо на Херсон із кількох сторін", - зазначив Жданов.

За словами експерта, українські захисники намагаються обходити райони, де російські окупанти будують оборонні укріплення. ЗСУ знекровлює угруповання противника за рахунок знищення складів, техніки, озброєння та особового складу, пунктів управління та пунктів зв'язку.

"Зараз на Херсонському напрямку ми працюємо навіть по опорних пунктах, як штурмовою авіацією, так і артилерією. Йде відсікання угруповання військ у районі Херсона від логістичних шляхів", - поінформував він.

Раніше ми писали, Олег Жданов вважає, що можлива пауза у бойових діях між Україною та Росією буде найгіршим сценарієм для української сторони та Заходу, а також це перенесе активну фазу війни на весну наступного року.

Нагадаємо, ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко дав прогноз, скільки треба ЗСУ зброї і коли бійці зможуть звільнити Донбас із Кримом.