RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Росіяни поставили за мету захопити велике місто, але шансів майже немає: дані ISW

Російські окупанти, ймовірно, намагатимуться захопити Бахмут, переключивши свої сили зі взяття Сіверська, що вони планували ще недавно. Проте їм це навряд чи вдасться.

Про це йдеться в американському Інституті дослідження війни.

"Російське угруповання на Донеччині, ймовірно, намагається отримати вигоду з нещодавніх незначних успіхів на південному сході від Бахмута, продовжуючи спроби просування в цьому районі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рашисти можуть робити менше спроб взяття Сіверська, щоб зосередитися на Бахмуті, але про це поки що рано говорити.

Донедавна російські війська продовжували просуватися на північ до Бахмута із захоплених позицій у районі Новолуганського та Вуглегірської ГЕС, а також просувалися в південно-західному напрямку по шосе Т1302 з нещодавно захоплених позицій у Берестові.

"Російські сили щосили намагалися досягти конкретних успіхів навколо Сіверська і не робили підтверджених дій у напрямку міста з моменту захоплення адміністративного кордону Луганської області на початку липня", - кажуть в Інституті вивчення війни.

Таким чином, російське командування, швидше за все, спробує зберегти темп навколо Бахмута, можливо, за рахунок тиску на Сіверськ. Малоймовірно, що російські війська візьмуть сам Бахмут, незважаючи на нещодавні поступи в цьому напрямку.

Раніше ми писали, в яких напрямках ймовірний наступ Росії.