RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Ворог намагається наступати в районі Бахмута: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Йде вже 151-та доба війни з російськими окупантами, ворог створює умови для наступу на Бахмут, а захисники України б'ють по опорних пунктах, місцях зосередження та складах противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація істотних змін не зазнала. Підрозділи збройних сил Білорусі продовжують посилювати охорону у прикордонних районах Брестської та Гомельської областей.

На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Гай Чернігівської області та Гудове, Яструбине, Білопілля та Грабівське в Сумській області. Також росіяни періодично ведуть повітряну розвідку у прикордонних районах цих областей.

На Харківському напрямку ворог із ствольної та реактивної артилерії обстріляв райони населених пунктів Питомник, Петрівка, Новомиколаївка, Старий Салтів, Благодатне, Прудянка, Лісове, Леб'яже, Коробочкіне, Дергачі, Перемога та інших.

На Слов'янському напрямку противник обстріляв з артилерії райони Чепіля, Богородичного та Адамівки.

На Краматорському напрямку обстріли зафіксовано біля Стародубівки, Дронівки, Піскунівки, Сіверська, Спірного та Івано-Дар'ївки. Також окупанти задіяли БПЛА.

На Бахмутському напрямку ворог веде бойові дії для створення умов наступу на Бахмут та захоплення Вуглегірської ТЕС. Росіяни обстрілювали райони населених пунктів Зайцево, Вершина, Берестове, Шуми, Бахмут, Нью-Йорк, Бахмутське, Покровське, Новолуганське, Веселе та інші. Окупанти застосовують штурмову та армійську авіацію.

Російські сили для захоплення території Вуглегірської ТЕС вели штурми з кількох напрямків, але українські воїни знову відкинули окупантів назад.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках фіксуються систематичні обстріли в районах населених пунктів Золота Нива, Вугледар, Веселе, Авдіївка, Красногорівка та багато інших. Біля Малої Токмачки та Новодарівки діяв ворожий БпЛА.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосередив на утриманні позицій. Росіяни обстрілювали цивільну та військову інфраструктуру біля Червоної Долини, Киселівки, Тернівки, Добрянки, Олександрівки, Кобзарців, Лепетихи та інших.

Наші ракетно-артилерійські та авіаційні підрозділи за певними напрямками продовжують бити по опорних пунктах, місцях зосередження та складах супротивника.

Раніше "Апостроф" публікував висновки експертів ISW, які вважають, що українські сили, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області. При цьому, інформація з відкритих джерел про хід та темпи контрнаступу буде обмежена та надходитиме із затримкою.