RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Перелякані параноїки: топ-блогер підняв на сміх антиукраїнське інсценування у Севастополі

Сьогодні, 31 липня, на штаб Чорноморського флоту країни-терориста РФ здійснив атаку безпілотник. Росіяни стверджують, що це нібито ЗСУ запустили саморобний БпЛА з малопотужним вибуховим пристоєм. І цю провокацію окупанти використали для скасування святкування Дня ВМФ - насправді вони бояться реальних ударів ЗСУ.

Про всю недолугість російської провокації розповів український блогер і воєнно-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, відомий як ZLOY_ODESSIT.

Російські окупанти навіть не вважали за потрібне провести слідчі дії перед звинуваченням України в цій атаці, оскільки тоді вони погрузли б у великій кількості питань, деякі з них наводить Коваленко:

  • Як цей БпЛА опинився у тимчасово окупованому Криму?
  • Летів із території материкової України? Якщо говорити про вільну частину країни, то це кілометрів 200 треба було подолати цьому БпЛА;
  • Тобто, саморобний БпЛА подолав 200 км, переважно окупованих територій, насичених ППО, не втративши зв'язку з оператором і завдав удару по штабу чорноморської флотилії?
  • Чи БпЛА був запущений у Севастополі?
  • Тобто, на території ТОТ Криму присутні партизани, які готові чинити опір окупантам?
  • І це при тому, що за час окупації півострова в ньому було все зроблено для того, щоб повністю контролювати життя місцевих жителів, а не зробити його хоч трохи кращим?

Це звучить доволі дивно, адже в окупованому Криму російська ФСБ активно займається контролем життя усіх і кожного. Однак відсутність розгляду справи дозволяє окупантам вирішити цілу низку завдань завдяки звинуваченню України, головним з яких є знайти переконливий привід для скасування святкових заходів на честь Дня ВМФ.

Коваленко наголосив, що необхідність скасування свята не з'явилася через знищення флагману РФ "Москви" чи загибель трьохсот моряків.

"Як і всі параноїки, російське командування оцінює ситуацію виходячи зі свого світогляду і того, як вони вчинили б в аналогічній обстановці. І проведення цього заходу, в Севастополі, в граничній дальності, але все ж таки зоні ураження протикорабельними ракетними засобами ЗСУ вони розцінили як надмірний ризик.

Але скасувати захід з поясненням, що вони побоюються ударів українських ПКРК по кораблях, що вишикувалися в ряд, – це ганьба. Адже таке пояснення це чергове визнання в тому, що російська ППО, яке не має аналогів у світі, безпорадна проти ПКРК, що стоять на озброєнні ЗСУ. Потрібен інший привід, і він був створений", - пояснив блогер і воєнно-політичний оглядач.

Разом з цим провокація росіян дозволить запустити чергову інформаційну кампанію про загрозу зі сторони України, так званий режим Зеленського і посилити контроль Криму.

"Сховати свій реальний страх та безпорадність за дешевим інсценуванням? Так, такий він рівень сучасних російських військових морячків", - резюмував Коваленко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ЗСУ відреагували на фейк росіян про удар по штабу в Севастополі. Українські військові вважають це прикладом того, наскільки окупанти бояться ЗСУ.