RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Росіяни атакують на Бахмутському напрямку: свіже зведення Генштабу ЗСУ

Вже 161-й день українські військові героїчно протистоять окупантам на території нашої країни. За останню добу ворог знову завдав ракетних та авіаційних ударів по цивільних об'єктах.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 3 серпня.

На Волинському та Поліському напрямках тривають "навчання" збройних сил республіки Білорусь. Водночас, ворог продовжує використовувати територію республіки Білорусь для перекидання диверсійно-розвідувальних груп на територію України.

На Сіверському напрямку противник обстрілював позиції ЗСУ зі ствольної артилерії.

На Слобожанському напрямку ворог намагається утримати зайняті позиції та не допустити просування підрозділів сил оборони.

На Харківському напрямку під обстрілами ворога опинилися Харків, Прудянка, Питомник, Російські Тишки, Нова Миколаївка, Рубіжне, Піщане, Борщова, Замулівка, Леб'яже, Коробочкіно, Базаліївка та Басове.

На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріли зі ствольної та реактивної артилерії біля Нової Дмитрівки, Богородичного, Чепіля, Карнаухівки, Довгенького, Барвінкового, Шнурків, Гусарівки та Дмитрівки.

У той самий час ворог почав зосереджувати свої сили Бахмутському напрямі. На напрямку Сіверська зафіксовано обстріл зі ствольної та реактивної артилерії. З метою витіснення наших підрозділів ворог також проводив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кодема, Семигір'я, Травневе, Виїмка, Берестове, Бахмутське та Опитне. Поблизу Семигір'я та Білогорівки було завдано авіаударів.

На напрямках Відродження – Кодема та Доломітне – Семигір'я українські воїни змусили окупантів відійти.

На Авдіївському напрямку під обстріл потрапив район Авдіївки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріли зафіксували недалеко від Костянтинівки, Новосілки, Великої Новосілки, Чарівного, Малої Токмачки, Новополя, Юрківки та Гуляйполя.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілює позиції ЗСУ з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Потьомкіне, Тополіно, Княжівка, Велика Костромка, Апостолове, Степова Долина, Посад Покровське, Новогригорівка, Лупареве, Квітневе та Білогірка.

В акваторії Чорного моря в готовності до ударів по території України знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Нагадаємо, що ворог атакує Авдіївку, яка за кілька кілометрів від окупованого Донецька, а також продовжує наступати в Пісках.