RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Є ймовірність викиду радіоактивних речовин: окупанти завдали нового удару Запорізькій АЕС

5 серпня російські окупанти продовжують влаштовувати провокації, що можуть призвести до техногенної катастрофи: вдруге за останні кілька годин відкрили вогонь з реактивної системи залпового вогню по Запорізькій атомній електростанції. Є загроза викиду радіоактивних речовин.

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатома".

Так, три снаряди потрапили на майданчик станції біля одного з енергоблоків, поруч з ядерним реактором. Зокрема, серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус.

"Рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає", - йдеться у повідомленні.

В "Енергоатомі" зазначають, що перед обстрілами представники "Росатома" поспіхом залишили станцію, можливо, знаючи, про майбутню атаку.

Український персонал АЕС перебуває на місці, виконуючи усі заходи із забезпечення ядерної й радіаційної безпеки та ліквідовуючи наслідки пошкоджень.

Близько 14.30 росіяни тричі обстріляли Запорізьку АЕС, поціливши у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС. Є пошкодження: на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, наразі його розвантажено та відключено від енергомережі.

Раніше "Апостроф" писав, наскільки значними є ризики дій російських ядерних терористів, які шанси, що Запорізьку АЕС відключать від енергосистеми України, і як ситуація на станції впливає на підготовку країни до зими в цілому.