RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Над Уманню ППО збила російську ракету: фото та відео

У понеділок вранці, 8 серпня, російські окупанти випустили з Чорного моря ракети морського базування типу "Калібр" у сторону України. Українська ППО збила їх всі. В результаті падіння уламків ворожої ракети, постраждало дві людини на Уманщині, їх шпиталізовано.

Читайте більше у нашій хроніці: "М'ясорубка" під Бахмутом та "спека" під Херсоном: онлайн війни 8 серпня

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ у Facebook.

За даними Командування, українська протиповітряна оборона Повітряних Сил збила всі чотири "Калібри", що були випущені з акваторії Чорного моря. Одну ракету знищив на Одещині зенітний ракетний підрозділ повітряного командування "Південь", ще три збив в центральній Україні зенітний ракетний підрозділ повітряного командування "Центр".

Водночас голова Черкаської ОДА (ОВА) Ігор Табурець заявив на своєму каналі у Telegram, що у результаті падіння залишків збитого "Калібру" вранці, пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури на Уманщині, сталася пожежа.

Фото: facebook.com/DSNSCHERKASY

Дві людини постраждали, медики оперативно їх госпіталізували. Наразі на місці уламків працюють рятувальники Черкаської області. Загальна площа пожежі - 70 квадратних метрів.

Фото: facebook.com/DSNSCHERKASY

Також Telegram-канал "Труха Україна" опублікував відео наслідків збитої ракети над Уманню.

Раніше ми писали, 1 серпня Оперативне командування "Південь" повідомило, що Росія вивела в Чорне море 18 бойових кораблів і катерів, вони маневрують уздовж кримського узбережжя в напрямку Новоросійська і здатні завдати удару 44 ракетами типу "Калібр".