RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Операція "Утилізація": як окупанти мобілізують бойовиків "Л/ДНР"

На тлі катастрофічних втрат командуванння ЗС РФ мобілізує на окупованому Донбасі інвалідів та людей із серйозними захворюваннями.

Відеоролик із визнанням проросійського бойовика "Л/ДНР" у своєму Telegram-каналі опублікував журналіст Денис Казанський.

За його словами, примусова мобілізація на непідконтрольному Донбасі перетворилася на операцію "утилізація", оскільки до лав окупаційної армії забирають людей, які навіть не встигають пройти медичну комісію.

Більше того, як стверджує Казанський, на політику командування ЗС РФ починають скаржитися верхівки проросійських бойовиків.

"У мене на один батальйон – 18 бронежилетів. Контингент людей – це ті, хто не зміг втекти від мобілізації. Це хронічні хвороби у людей, це усі з профільними захворюваннями, це шахтарі... Від них вимагають неможливого. Від них вимагають маневрування на 20 кілометрів за дві години... Техніки в батальйоні взагалі ніякої немає. Ми на самозабезпеченні. У мене вже бунти в батальйоні. Людський ресурс як витратний матеріал. Медкомісію ніхто не проходив. Кульгавий, косий, астматик і з туберкульозом? Їх усіх забирають", - поскаржився на камеру один із командирів бойовиків "Л/ДНР".

Читайте також матеріал "Апострофа": Окупанти зазнають великих втрат на півдні і намагаються переманити ЗСУ на схід: онлайн війни 14 серпня