RU  UA

Ситуація складна: експерт розповів про плани армії РФ піти у наступ на Донбасі

Російські окупанти вже практично взяли під контроль селище Піски в Донецькій області, звідки вони зможуть наступати у бік Авдіївки.

Про це розповів військовий експерт Михайло Жирохов у ефірі Апостроф TV.

"Це буде, швидше за все, через кілька днів, ворог стягує сили. Після знищення рашистів у Лисичанську, або вагнерівців, ворог не збирається припиняти наступ. Окупанти поки що не мають проблем із живою силою і технікою", - зазначив він.

За словами Жирохова, на північ від Авдіївки також склалася складна ситуація, просування ворога триває. Завдання окупантів - вийти на адмінкордон Донецької області і вони виконують його всіма силами та засобами.

"Але це - під величезним питанням. Тому що найбільш фортифіковані укріплення біля Слов'янська чи Краматорська – їх не так просто взяти, а рашисти навіть не дійшли до них. А часу в окупантів мало, бо в жовтні на Донбасі починається бездоріжжя, польові дороги розмокають і проводити забезпечення окупантам буде дуже важко", - пояснив експерт.

Він додав, що від того, як окупанти планують настання зараз, залежить, чи буде оперативна пауза.

"Тому говорити про те, якою буде лінія фронту на жовтень - залежатиме від плану у рашистів і нашого Генштабу. Але серйозних змін лінії фронту до осені вже не буде", - резюмував Жирохов.

Нагадаємо, раніше військовий експерт та аналітик Петро Черник розповів, коли і завдяки чому може статися перелом у битві за Донбас.